Welcome to our Cooking Challenge blog!

We’re glad you’ve found us, and you might be wondering who we are… So, let me introduce ourselves.

We’re two full-time teachers who discovered they love cooking (Barbi first, then me too) and decided to challenge ourselves and each other to a little game (since we also love playing). The decision to make this into a challenge came while exchanging recipes via messages, and the blog… well, that just happened!  We’ll see how it goes, but hopefully it’ll be a nice motivation for the new year, and an even nicer reminder that we love good food. ☺

As for who eats all the food we’re planning to make? Well, I think it’ll be a yummy year for our friends and family (fingers crossed the meals turn out well), and maybe even our colleagues and students get to try some of the items on the list.

I’m also happy to say we’re not just challenging each other, but collaborating too: the design is the amazing work of Barbi, and so far it seems I’ll be responsible for writing.

So…. here we go! ☺

Bon apetit! 

21fc08b38ef8d51234028143058af1ac_png-small-medium-large-fork-clipart-png_600-448

Üdvözlünk a Főzőversenyünk blogján!

Örülünk, hogy megtaláltál minket, és ha már itt vagy, lehet, arra is kíváncsi lennél, kik is vagyunk mi… Szóval akkor bemutatom magunkat.

Mindketten tanárok vagyunk, s amellett, hogy imádunk tanítani, időközben az is kiderült, hogy főzni is (először Barbi jutott erre a felismerésre, aztán később én is). Így aztán a hosszas üzenetváltások után (amikben persze recepteket cseréltünk…) arra gondoltunk, mindez még szórakoztatóbb és izgalmasabb lenne versenyként/játékként. A blog? Nos… mire kettőt pislantottam, már kész is volt (Barbi hihetetlen gyorsaságának és kreativitásának hála). ☺ Bár még mi sem tudjuk mi fog ebből kisülni (!!), reméljük jó kis motiváció lesz az új évre, és persze finomabbnál finomabb ételeket próbálhatunk ki, mert főzni jó! ☺

Hogy ki fogja megenni ezt a rengeteg mindent? Nos, azt hiszem idén nagyon jól fognak járni a barátaink és családjaink (feltéve persze, hogy finomak lesznek az ételek), sőt, lehet hogy még a kollégáinknak és diákjainknak is fog jutni a lista egy-egy eleméből.

Külön örülök, hogy nemcsak versenyről, hanem együttműködésről is szó van: a blog képi világa és tervezése Barbi gyönyörű munkája, és egyelőre úgy tűnik, az írás az én feladatom.

Akkor kezdjünk!

Jó étvágyat! ☺

Advertisements