Ennek az ételnek is érdekes a története… Az egész egy nagybevásárlással indult, és előtte egy komoly tervezési folyamattal, amikor is kitaláltam, hogy lilakáposzta levest, és cukkinis valamit fogok főzni. Aztán a bevásárláskor kiderült, hogy minden van az amúgy hatalmas boltban, cukkinit és lilakáposztát kivéve. Így aztán a bolt közepén történt egy gyors újratervezés, miután megláttam, hogy a padlizsán viszont egész jó áron van. És ez volt nagyjából az első recept, amit találtam.

Az ételt amúgy nem nehéz elkészíteni, sok szeleteléssel, kockázással jár, és érdemes már első körben egy nagyobb lábosban nekiállni (nem úgy, mint én, aki serpenyővel kezdte, és miután nem fért bele a padlizsán, át kellett öntenie az egészet), és igen, elég nagy adag lesz. De nagyon finom, és izgalmas az ízvilág, nem kell félénken bánni a fűszerekkel.

Egyébként ismét némileg feleztem a receptet, mert semmilyen módon nem fért bele a lábosba se a 2 közepes padlizsán, amit az eredeti recept írt, de így is épp elég volt. Illetve csicseriborsóból is csak a fele adagot raktam bele, a fentihez hasonló okokból.

Ami még nagy előnye ennek az ételnek, hogy csak egy edényt kell utána mosogatni (ismétlem, ha alapból nem bénázik az ember, mint én), szóval még praktikus is.

Mivel elég nagy adagot sikerült megint főzni, egyik kolléganőmet is meghívtam egy ebédre, és kihasználva a lehetőséget, őt kértem meg, hogy fényképezze is le az ételt. Így aztán most megint szép képet tudok posztolni. Köszönöm! 🙂

A recept:

Barbi & Zsuzsi cooking challenge másolata

P.S.: Ezennel kész az összes nemzeti étel!!!! Ez persze nem azt jelenti, hogy innentől kezdve csak magyar ételek lesznek, sőt!

Moroccan eggplant stew – national dishes 6/6

This dish has an interesting story as well… It all started with a massively planned shopping trip to a just as massive shop. I wanted to make red cabbage soup and something with zucchini, and guess which 2 ingredients they didn’t have in the shop?… Exactly… So after a quick search on the Internet while standing in the middle of the shop, and noticing the amont and price of the eggplants I decided to go for this recipe instead.

Apart from all the dicing and slicing this dish is not too difficult or complicated to make (except if you start off by making it in a saucepan, in which case you will have to transfer all of it into a large pan….) and you’ll end up with quite a lot of stew. It’s all worth it though, because the flavours are really special, so don’t be shy with the spices!

By the way I sort of halved the original recipe again, because there was no way I could fit 2 eggplants into the pan I was using… However, it was still really good. The same goes for the amount of chickpeas.

I liked the recipe for another reason too: You only need to clean one pan afterwards! (that is if you start off right, of course)

Since I ended up with loads of the stew I also invited my colleague (who also happens to be a photographer) for lunch, and I asked her to take a photo of the dish as well, so that’s the reason for the nice photo again. Thank you!

Barbi & Zsuzsi cooking challenge másolata(1)P.S.: With this dish I’m finished with all 6 national dishes. That doesn’t mean that from now on there will only be Hungarian meals! So stay tuned!

 

 

Advertisements